Kaffesjappe som sosial møteplass

En kaffesjappe er det perfekte stedet for å treffe venner, gå på date eller andre uformelle møter. Her er det ikke noe krav om å kle seg formelt, og i motsetning til når du er på restaurant slipper du å vente lenge på å bli servert. Dette gjør at kafeer og kaffesjapper egner seg fint for mer kortvarige sammenkomster. Samtidig er det fort gjort at dere blir sittende i timevis og prate over kaffe.

Å drikke cappuccino, caffè latte, eller americano med kjeks til i hyggelige omgivelser, gjør enhver sammenkomst mye bedre. Kanskje frister det også å spille noen kort- eller brettspill mens dere sitter ved bordet. Finnes det wi-fi i sjappa – noe det gjør stadig flere steder – kan dere alltids spille på Unibet Casino på mobil eller pc sammen. Alle slike avslappende aktiviteter blir bedre når de gjøres på en sosial møteplass.

Ofte har mindre kaffesjapper et stilrent interiør, i et lite lokale hvor det er lavt under taket. En spilleliste med indierock spilles over høyttalerne i lavt eller middels volum, og du kan høre lavmælt skravl fra andre gjester og lyden av kaffe som traktes. Større sjapper, som for eksempel Starbucks, byr ofte på større plass hvor det er lettere å dra sammen med en større gruppe.

Sosialt også når du drar alene

Selv om du skulle gå for å drikke kaffe alene, er det mer sosialt å sitte på en kaffesjappe med pc-en for å gjøre skolearbeid enn å sitte hjemme. Det skal ikke mye til før du begynner å slå av en prat med andre gjester, og som tilbakevendende kunde legger de ansatte merke til deg. Blir du stamgjest på stedet er det alltid noe som settes pris på. Det er fort gjort å stifte nye bekjentskaper når du sitter og drikker kaffe på et sted folk møtes for å treffe andre.

Selv en som ikke er altfor glad i kaffe vil kunne hygge seg i en kaffesjappe. De fleste steder byr også på leskedrikker og annet småsnacks det er fint å sitte og prate med andre til. Samtidig anbefales det alltid å prøve ut noen kaffealternativer.