Hold bedre møter

En romslig kaffesjappe kan være et fint sted å holde møter av litt mer formelle krav. Det kan for eksempel være et jobbintervju, eller et jobbmøte hvor bedriftens planer for fremtiden diskuteres. Når dere samles i en kaffesjappe blir det lettere å få senket skuldrene, ettersom atmosfæren vil være ganske avslappet. En samtale mellom to eller flere blir fort løsere og mer stemningsfull i omgivelser som påvirker til nettopp dette. Er kaffen i tillegg god, er det prikken over i-en.

Leie av lokaler

Noen kaffesjapper gir besøkende muligheten til å leie deler av lokalet, slik at presentasjoner av ulike slag kan holdes. Her kan vi trekke fram fenomenet vitenskapskafé, som går ut på at lærde vitenskapsfolk presenterer forskningen sin foran studenter og andre spesielt interesserte. Selv om dette er noe som vanligvis gjøres i et auditorium eller et klasserom, har man funnet ut at det å holde slike arrangementer i kaffesjapper hjelper med å løse opp stemningen.

Mange synes det er lettere å følge med på en presentasjon når den foregår i hyggelige omgivelser. I et klasserom sitter man gjerne litt på geledd, og da er det fint å kunne bryte opp strukturen litt. Da er det lett å tenke seg at jobbintervjuer også gjerne kan holdes i kaffesjapper, slik at det hele ikke føles som et skummelt avhør. Kanskje virker det dessuten mindre skummelt å undertegne kontrakter i en kaffesjappe full av grønne planter hvor solen skinner inn vinduet.

Bedre enn møter på kontorrom

Neste gang du planlegger et møte med noen, uansett hva slags møte det er, kan du vurdere om ikke det er en god idé å avholde det i en kaffesjappe. Her kan det være mye å hente, og skal du diskutere kreative løsninger innen yrket ditt med noen, er det fort gjort å få inspirasjon fra et sted hvor stemningen er lun og god og den gode kaffelukten kiler neseborene. Et møte på et kontorrom kan være lite inspirerende, og fører til at du og følget ditt lengter dere ut i frisk luft. Finner dere en kaffesjappe med uteservering er det gjerne det som skal til på en varm sommerdag.