Hva kaffevalget ditt sier om deg

Hva slags type kaffe du drikker kan si en del om deg som person, i alle fall om vi skal tro undersøkelser som har blitt gjort. Det vi i det minste kan si er at kaffevalget ditt indikerer hva slags menneske du er, selv om det nok gir en veldig begrenset pekepinn. La oss likevel se på hva dine kaffevaner kan si om deg som person.

Kjenner du deg igjen i dette?

Drikker du helst caffè latte, tilsier det at du er avslappet, reflektert og opptatt av komfort. I tillegg har du mest sannsynlig god tid, da det gjerne tar tid å drikke en latte. Cappuccino er for den kreative, sosiale og optimistiske. Den som drikker cappuccino regelmessig er av typen som kan sjonglere flere oppgaver på en og samme gang. Espresso er for de hardtarbeidende som alltid er på farten. Særlig forretningsfolk er begeistret for denne, da espresso drikkes i en fei.

Kanskje kjenner du deg igjen i disse beskrivelsene, kanskje ikke. De må uansett tas med en klype salt, men det er interessant å merke seg at det på ingen måte er vilkårlig hva slags kaffe vi drikker. Det spørs om det ikke også er de mer avslappede og tilbakelente typene som faktisk sitter seg ned i ro og mak på kaffesjapper for å nyte kaffe, mens de som er på farten heller tar kaffen med seg i hånden. Samtidig ser det ut til at en veldig stor andel mennesker drikker kaffe, uansett personlighetstype, selv om typen kaffe varierer en del.

Sverger til det tradisjonelle

Mange nordmenn tviholder ved den gode gamle svarte kaffen, som er for tradisjonelle purister som liker det enkelt. Vi nordmenn er generelt sett kjent for å tilhøre denne kategorien, og det gjelder kanskje aller mest for godt voksne menn. I det hele tatt drikker nordmenn veldig mye kaffe, også sammenlignet med andre folkeslag. Vi er samtidig ikke blant de mest eksperimentelle når det kommer til kaffe, selv om vi etter hvert har begynt å få øynene opp for eksotiske smaker.

Selv i storbyene hvor utvalget er bredere enn langt ute i distriktene, er vi mer tilbøyelige for å gå for den svarte kaffen vi har drukket i århundrer. Som folkeslag er vi dessuten opptatt av kvaliteten på kaffen vi drikker. I tillegg er vi litt flere menn enn kvinner som drikker kaffe. Kaffevanene våre ser ut til å være en del av identiteten vår, både på kollektivt og individuelt nivå.