Cup of Exellence

Cup of Excellence er en prestisjefylt konkurranse hvor cuppere (personer som smaker og velger ut kaffe for innkjøp) vurderer årets kaffe fra alle kaffebønder som ønsker å delta. Konkurransen blir gjennomført på nasjonalt og internasjonalt nivå i en rekke produksjonsland. Vinnerne av får den anerkjente Cup of Excellence og kaffepartiet selges til høystbydende på auksjon.

Målet med Cup of Excellence:
- Å etablere personlige og profesjonelle forhold mellom partene i kaffebransjen
- Være en brobygger mellom kaffebonden og resten av bransjen.
- Å øke kunnskapene innen cupping. D.v.s. å utvikle metoder for å teste kaffen og å styrke kaffeproduksjonsmetodene.

Konkurransen
Kaffebøndene leverer prøver som blir vurdert av en nasjonal jury. De beste går videre til en internasjonal jury som kårer vinnerne. Cup of Excellence kaffe kjennetegnes av perfekt modenhet, velutviklet body, fin aroma og en livlig søthet – egenskaper som bare kaffe av ekstremt høy kvalitet har. Juryen hjelper bøndene til å forstå smaksbeskrivelsen som gjør kaffen deres verdifull og hva som gjør den mindre verdifull.

Hva betyr det for bonden?
Å bli kåret til vinner av Cup of Excellence betyr mye for en kaffebonde. De oppnår ikke bare anerkjennelse for sin dedikasjon til kvalitet, men 85% av rekordprisen som oppnås på auksjonen går rett tilbake til kaffebonden. En vinnerprodusent og gjerne også hele regionen, kan vente seg besøk og henvendelser langt fram i tid. Cup of Excellence er derfor en konkurranse og kjøpsform av kaffe som virkelig setter kaffebonden i fokus.

Hva betyr det for deg?
En ”vinnerkaffe” er lett å forstå og en Cup of Excellence kaffe er virkelig en kvalitetskaffe. Den har blitt testet mange ganger, ja faktisk over 80 kopper i minst 5 forskjellige tester av 2 forskjellige juryer, som innehar en meget høy fagkunnskap. Dette gjør det også enklere å forklare hvorfor denne kaffen har en høyere pris. Det unike med Cup of Excellence kaffe er at man også kan gi mye informasjon om hvor akkurat denne kaffen kommer fra og hva fagjuryen mener om den. Cup of Excellence setter fokus på kvalitetskaffe og øker kaffekunnskapen blant folk.